Новини

Автоматичні заїзди та прозора робота: Як буде розвиватися Калинівський ринок після карантину

На ринку автоматизують систему паркування на декотрих секторах, контролюватимуть роботу підприємців та посилять пожежну безпеку.

Директор Калинівського ринку Олег Гульпак розповів, скільки підприємство недоотримало доходів через карантинні обмеження «червоної» зони. Він зазначив, що за три місяці роботи (відтоді, як він очолив підприємство) ринок не працював 52 дні. Про це пан Олег розповів на брифінгу.

«Калинівський ринок недоотримав  17,5 млн грн очікуваних доходів. Зокрема за січень – 5 млн 128 тис., березень – 5 млн 474 тис., квітень — 6 млн 686 тис. грн. У березні і квітні в ці цифри входила сума 1 млн 939 тис. грн і податок на неї — це камера схову. Він склав 323 тис. грн. Рішенням сесії міськради ухвалили звільнити приватних підприємців від оплати за камеру схову. Це призвело до збільшення цих втрат у майже 23 млн гривень», — зазначив він.

Однак завдяки виходу области з «червоної» зони, підприємство запрацювало до Великодня. Це дало можливість підняти показники кількости заїздів та оквиткування, частково компенсувавши недоотримання коштів.

Після виходу з карантину підприємство почало функціонувати за планом. Зокрема працюють над тим, аби підприємці сплачували податки, над автоматизацією заїзду та прозорою роботою підприємства.

«За умовами договору всі підприємці на ринку повинні бути офіційно оформлені», — зазначив він.

Вам буде цікаво: Інтерв’ю з новим директором Калинівського ринку Олегом Гульпаком 

Першочерговим завданням у розвитку ринку для директора є створення автоматичного заїзду на територію шостого-восьмого секторів та частину першого (так зване залізо). 

«Це плануємо зробити за рахунок трьох в’їзних-виїзних груп, на яких будуть встановлені термінали. Ми провели таймінг і прорахували заїзд-виїзд із секторів. Завдяки цьому буде зменшений людський фактор, і я впевнений, це позитивно вплине на підприємство фінансово», — каже він.

Заступник міського голови Чернівців Євген Маховіков зазначив на брифінгу, що спільна позиція міської ради і МТК «Калинівський ринок» — це два основні напрямки: прозорість діяльности (зокрема і фінансової) та комфорт для підприємців і відвідувачів.

Фото Букінфо

«Ми рухаємося у напрямку зменшення готівкової маси на ринку. Це головна проблема. Але є напрацювання і розуміння, як її зменшити або ж позбутися остаточно», – каже він.

Наразі вже тривають перемовини з можливими операторами щодо автоматизації системи паркування. Це дозволить зробити абсолютну прозорість у фінансових розрахунках за паркування. 

Також він нагадав, що є чіткі  правила присутности підприємців на ринку.

«На Калинівському ринку можуть здійснювати торгівлю у три способи: сам приватний підприємець, підприємець, який орендує торговельне місце, і фізична особа, наймана на роботу, інші варіанти — це порушення закону», — каже Євген Маховіков.

Крім того, на ринку працюють над упорядкуванням пожежної безпеки між рядами. Наразі штрафують підприємців, які заходять за «жовті» лінії.

 

Коментарі