Новини

На SWEET.TV покажуть прем’єру фільму про нову методику навчання дітей з особливими освітніми потребами

Стрічка «Зірки на Землі» буде доступна з 29 квітня до 2 травня.

Фото Jeremy Yap, unsplash.com

Онлайн-прем’єру фільму про нову освітню методику для дітей з синдромом Дауна та розкладом аутистичного спектру розпочав Національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV.

Про це повідомляє Укрінформ.

Стрічка «Зірки на Землі» буде доступна з 29 квітня до 2 травня. Подивитися її безкоштовно можуть усі зареєстровані користувачі сервісу. 

Проєкт реалізувала компанія «ДобранічФільм» за підтримки Українського культурного фонду.

Як повідомила директорка з маркетингу SWEET.TV Марина Русак, для них дуже важливо підтримувати такі проєкти.

«Ми вважаємо, що діти з синдромом Дауна та аутизмом — повноцінні члени нашого соціуму. Фільм «Зірки на Землі» розповідає не просто про освітню методику, він здатен зробити життя кожної дитини з особливими освітніми потребами набагато яскравішим. Ми завжди залюбки долучаємося до підтримки подібних проєктів», — зазначила вона.

У фільмі «Зірки на Землі» команда тьюторів 15 днів проводила заняття з акторської майстерності, музики, живопису, пластичного мистецтва, анімації, написання сценаріїв та інших кінохудожніх дисциплін для групи з 16 дітей. 

Фото з відкритих джерел та SWEET.TV

Половина з них — нормотипові, а решта — діти з медичними діагнозами та особливими освітніми потребами (розлади аутичного спектра, синдром Дауна тощо). За програмою спостерігала кваліфікована психологиня. Після програми вона зафіксувала поліпшення комунікаційних навичок, збільшення рівня впевненості у собі, ініціативності та успіхів у навчанні.

Співавторкою проєкту та режисеркою документального фільму стала Сніжана Гусаревич, яка вже кілька років успішно працює в українській документалістиці. Продюсеркою — Світлана Рудюк. Музику до фільму написав музикант Сергій Сидоренко, він співпрацює з такими зірками українського шоу-бізнесу, як «Океан Ельзи», Монатік, Альона Альона, Тіна Кароль, Іван Дорн та інші. Також Сергій разом з майстрами компанії Yamaha розробляє музичні інструменти для людей з інвалідністю.

Для нових користувачів SWEET.TV діє спеціальна пропозиція, що надає 7 днів безкоштовного доступу до контенту сервісу. 

Нагадаємо, у Чернівцях стартував новий інклюзивний проєкт. Викладачі англійської будуть вчити іноземної мови дітей з інвалідністю, які є вихованцями спеціалізованого закладу.

Коментарі