Новини

У Токіо проведуть День вишиванки. Які особливості та коли будуть святкувати 

Одна з цікавинок — конкурс на кращу вишиванку з призами.

Фото Українці в Японії “Краяни”, facebook.com

У Токіо проведуть дев’ятий День вишиванки. Захід організовує неприбуткова громадська організація українців у Японії «Краяни».

Про це йдеться на сторінці події у фейсбуку.

День вишиванки проведуть 16 травня. 

Зазначають, що місце зустрічі — Хьогоджіма парк Hyogojima Park, на березі річки Тамаґава. П’ять хвилин пішки від станції Футако-Тамаґава, лінії Ханзомон або Оімачі. Збір у парку на 13.00. 

«На вас чекає цікава програма, приємне спілкування у колі нових знайомих та щирих друзів. Однією з цікавинок програми є конкурс на кращу вишиванку із заохочувальними призами. «Краяни» запрошують усіх українців, друзів України та небайдужих до України в Японії долучитися до світової ініціативи та глобальної акції: Вдягни вишиванку і підтримай Україну!», – йдеться у повідомленні.

Організатори будуть раді бачити людей у вишиванках. А якщо її немає, то в одязі у національних кольорах. 

Будь-яка українська символіка всіляко заохочується і вітається: українські прапори, прапорці, жовто-блакитні стрічки та інша національна атрибутика.

Раніше ми писали про те, що у Канаді створюють проєкт про етнічних українців «Українець за вибором». У його рамках провели серію інтерв’ю з людьми, багато з яких мали батьків-українців (або бабусь і дідусів), які свого часу емігрували до Північної Америки з України, здебільшого з політичних причин.

Коментарі