Новини

Сухий фонтан на Центральній площі та пішохідна Заньковецької: у мерії розповіли деталі

Найближчим часом розпочнуть капітальний ремонт вулиці Заньковецької, яку планують зробити пішохідною. Також у міськраді розповіли про реконструкцію Центральної площі та скверу біля ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

 

Цього року планують капітальний ремонт вулиці Заньковецької. Також у міській раді думають над тим, аби зробити її пішохідною.

Про це на пресконференції розповів заступник міського голови Василь Зазуляк.

«Є ідея зробити вулицю Марії Заньковецької повністю пішохідною. Багато людей висловили таке бажання, і не лише у вихідні дні. Я б хотів, щоб так було. Але ми проведемо громадські консультації, і якщо більшість хоче такого вирішення питання, то це буде дуже правильно. Але це жодним чином не заважає проводити капремонт цієї вулиці», — сказав Василь Зазуляк.

Посадовець зазначив, що після завершення капітального ремонту вулиці організують громадські слухання, під час яких і вирішуватимуть разом, чи робити її пішохідною.

Вам буде цікаво: Початок ремонту доріг та зростання тарифу на вивіз сміття: головний комунальник міста про ситуацію в Чернівцях

Тут перкладатимуть тротуари, проїжджу частину. Всі комунікаційні мережі планують сховати під землю.

Щодо питання об’їзду, якщо вулиця М. Заньковецької стане пішохідною, посадовець зазначив, що є декілька варіантів. Однак будуть обирати той, який зменшить автомобільний потік центральною частиною міста. Тому до площі Філармонії можна буде доїхати прицентральними вулицями.

Документація практично вся є, найближчим часом будуть оголошувати тендер. На ремонт вул. Заньковецької потрібно близько 6 млн грн.

Центральна площа

Також Василь Зазуляк розповів про реконструкцію Центральної площі:

«Конкурс провели, є переможець, із яким будемо укладати угоду. Вже виділили частину коштів на розробку проєктної документації. Є така думка, що парковка перед міською радою і той проїзд від колишнього Кобзаря і вниз до Руської не повинні бути. Щоб ці ділянки були пішохідними. Також є ідея створити сухий фонтан у другій черзі – у районі хреста. Все обладнання буде сховане в землі, і в літній період струмені води будуть бити. Це повинна бути хороша атракція, фонтан має бути сучасним, різнокольоровим. Хрест там не повинен бути».

Також посадовець розповів про капітальний ремонт скверу біля ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

«Багато було звернень щодо стану скверу біля резиденції. Сподіваюся, що в рамках меморандуму зможемо провести капремонт та привести до ладу елементи благоустрою. Цього року виконають усі роботи, зокрема встановлять освітлення, відеоспостереження, нові лавиці, смітники — щоб там не було страшно ввечері зайти і не було соромно перед гостями нашого міста», — підсумував посадовець.

Нагадаємо, що раніше Василь Зазуляк розповів про цьогорічні зміни в Чернівцях, зокрема про ремонт доріг та облаштування паркомісць.

Коментарі