Новини

Ремонт доріг та облаштування паркомісць: Василь Зазуляк про цьогорічні зміни в Чернівцях

Заступник міського голови розповів, коли виконають ямковий ремонт у місті, що відремонтують капітально та як планують вирішувати проблему з паркуванням.

Капітальний ремонт двох вулиць у центрі міста планують виконати у Чернівцях цього року. Зокрема це вулиці Заньковецької та Бандери.

Про це повідомив під час брифінгу заступник чернівецького міського голови Василь Зазуляк. Водночас він зазначив, що у Чернівцях багато вулиць потребують капремонту нагально. 

За його словами, зараз тривають ремонтні роботи на Хотинській, Кармелюка (підрядник дав обіцянку закінчити роботи цілком до кінця весни) та інших.

Також він зазначив, що у місті проводять ямковий ремонт доріг. 

«Затримки робіт, як такої, не було, погодні умови не дозволяли розпочати їх раніше. Наразі підприємство міськШЕП проводить ямковий ремонт у місті. Роботи виконують згідно з планом», — сказав він.

Зазуляк розповів, що на сесії міськради минулого тижня виділили кошти на ямковий ремонт, а це 20 млн гривень. Наразі у мерії готуються до проведення тендерів. Планують виконати ямковий ремонт не тільки на магістральних вулицях, де рухається громадський транспорт, а й на прилеглих.

Працюють над пілотним проєктом із паркування

Також Василь Зазуляк розповів, що у Чернівцях працюють над пілотним проєктом із паркування. Він передбачає зменшення паркомісць. Водночас центр міста буде доступніший для пішоходів. Крім того, цьогоріч у Чернівцях розроблять нову концепцію з паркування.

«Це одне з перших питань, над яким ми почали працювати. Створили комісію з активістів і депутатів, оскільки у центрі міста є проблеми з паркуванням у робочий час. Коли ми розробимо паспорти на парковки, багато стихійних паркомісць зникнуть», — зазначив він.

Наразі міська рада виокремила як прототип центральну частину міста, обмежену вулицями Івана Франка, Університетської, Сковороди, Лесі Українки, а також Соборною площею. 

Окрім цього, у міськраді працюють над тим, аби кошти за паркування не брали фізичні особи. Буде інспектор, а сплачуватимуть послугу водії через телефон чи паркомат.

Уже визначили оператора, який буде займатися паркуванням. Найближчим часом цей пілотний проєкт презентують громаді.

Коментарі