Новини

При діагностичному центрі в Чернівцях запрацювала ПЛР-лабораторія: яка ціна тесту та скільки чекати

Із результатами досліджень цієї лабораторії буковинці можуть виїхати за кордон.

Фото Polina Tankilevitch/Pexels

У Чернівцях запрацювала ще одна лабораторія, яка може проводити ПЛР-дослідження на виявлення COVID-19. Її відкрили на базі Чернівецького обласного діагностичного центру.

Як розповів у коментарі «Шпальті» в.о. генерального директора обласного діагностичного центру Борис Гушилик, наразі ця лабораторія працює у звичайному режимі, щоправда, тільки на платній основі.

«Спершу запустили її у тестовому режимі, а зараз лабораторія перейшла у звичайний режим роботи. Наразі вона працює тільки на платній основі. Вартість одного дослідження – 600 гривень. Із результатами тесту приходить і QRкод із посиланням на медичний центр. У нас є сайт, на якому зберігаються всі ПЛР-дослідження. Людина має право з цим результатом виїхати за кордон і не потребує додаткових документів», — розповів Борис Гушилик.

Він додав, що пацієнти можуть здати зразки до 12 години дня. Результати вони отримують того ж дня.

Технічні можливості і потужності цієї лабораторії наразі – близько 700 досліджень на добу.

«Ми зареєстровані як одна з трьох лабораторій, які співпрацюють із додатком «Дія». Людина, яка приїхала з-за кордону і перебуває на карантині, може здати у нас тест, і при негативному результаті ми її знімаємо з домашнього карантину», додав він.

Нагадаємо, ще одну лабораторію, яка проводитиме ПЛР-дослідження у Чернівцях, відкрили на базі КНП «Міська лікарня №1», яка наразі є шпитальною базою для хворих на ковід.

 

Коментарі