Новини

Розвиток бізнесу та залучення інвестицій для підприємців: що обговорювали науковці на конференції ЧНУ

Учасники з різних країн обговорювали питання про фінансові інструменти сталого розвитку економіки.

Сьогодні, 14 квітня, на кафедрі фінансів і кредиту ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбулася міжнародна науково-практична конференція «Фінансові інструменти сталого розвитку економіки».

Захід організували в рамках святкування 50-ліття економічного факультету ЧНУ.  

Участь у онлайн-дискусіях взяли близько 115 учасників із різних країн світу та провідних навчальних закладів України. 

З доповідями виступили представники з Норвегії, Бразилії, Румунії, Польщі, Словаччини, Непалу тощо. Про це розповів «Шпальті» один з організаторів заходу, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів і кредиту економічного факультету ЧНУ Євген Ткач.

«Під час конференції розглядали проблематику фінансів за чотирма основними напрямками. А саме: суспільні фінанси, питання бюджетних фіскальних взаємовідносин, напрямок фінансового посередництва, не банківського кредитного сектору. Крім того, говорили про кредитну підтримку розвитку підприємницького сектора, сучасних альтернативних джерел фінансування бізнесу тощо», — зазначив він.

До речі, під час конференції науковці обговорювали, як держава може стимулювати розвиток підприємницького сектора й активізувати його фінансову підтримку. 

«Науковці говорять багато про що, але на рівні реалізації економічної та фінансової політики це має тільки декларативний характер. Але це не означає, що наука не повинна робити на них акцент, піднімати рівень дискусії на рівні суспільства щодо актуальности цієї проблематики. Адже без упорядкування державних суспільних фінансів, без розвитку банківської системи неможливий подальший сталий економічний розвиток країни», — зазначив Євген Ткач.

Раніше ми писали про те, що у Буковинському державному медичному університеті відбувся VIII Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених BIMCO 2021 ONLINE.

Коментарі