Новини

Україна та Туреччина розширили авіасполучення. Є можливість польотів також і з Чернівців

Авіакомпаніям дозволили відкривати рейси з міста Газіпаша до 11 українських міст.

Фото Frame Harirak,unsplash.com

Україна та Туреччина домовилися про розширення авіасполучення між країнами. Так, тепер українці зможуть літати до міста Газіпаші в провінції Анталія.

Про це повідомляє Avianews із посиланням на дані директорату цивільної авіації Туреччини.

Авіакомпаніям дозволили відкрити рейси з міста Газіпаші до Києва, Дніпра, Одеси, Львова, Харкова, Запоріжжя, Миколаєва, Херсона, Вінниці, Івано-Франківська та Чернівців.

Зазначають, що частота польотів із турецького міста до Києва може становити 14 рейсів на тиждень для кожної зі сторін, а для інших українських міст — по 7.

«Новими можливостями вже скористалися авіакомпанії МАУ і SkyUp. Перша отримала права на польоти на лінії Київ-Газіпаша з частотою чотири рази на тиждень. А також розширила право на польоти з Києва в Бодрум із трьох до семи рейсів на тиждень. SkyUp отримав дозвіл на польоти з Києва в Бодрум із частотою до трьох разів на тиждень», — мовиться у повідомленні Avianews.

У коментарі «Шпальті» в.о. директора Чернівецького міжнародного аеропорту ім. Л. Каденюка Сергій Томнюк зауважив, що запуск літаків до Туреччини лише у планах. 

А громадський активіст Богдан Старик прокоментував можливість відкрити рейси так:

«Між країнами підписали додаткову угоду, в яку додали можливість літати з українських аеропортів до одного із міст Туреччини. Бо ті угоди, які є зараз між країнами, дають дуже обмежену кількість турецьких аеропортів, куди можна відкрити рейси. Це ніяк не означає, що туди будуть відкриті рейси з Чернівців у близькій перспективі. Тому чи будуть згодом польоти від нас до Туреччини, залежить від авіакомпаній».

Раніше ми писали про те, що в квітні Чернівці відновлюють авіасполучення з Києвом. Вильоти будуть тричі на тиждень.

Коментарі