Офтоп

Волонтери у Великобританії збирають пластик з морського узбережжя на 113-річному човні

За три роки своєї діяльности у рамках ініціативи «Clean Ocean Sailing» команда відданих волонтерів зібрала 44000 фунтів пластикових відходів із земельних ділянок, до яких неможливо дістатися пішки.

Фото NYT

Оригінальний матеріал Cleanoceansailing

З 2017 року Стів Грін та Моніка Гертлова ходять на своєму 113-річному човні «Аннет», щоб збирати пластик з узбережжя Корніш, що у Великобританії. За три роки у рамках ініціативи «Clean Ocean Sailing» команда відданих волонтерів зібрала 44000 фунтів пластикових відходів із земельних ділянок, до яких неможливо дістатися пішки.

Стів та Моніка придбали човен «Аннет» 13 років тому, але побудований він 1908-го. На ньому можна ходити морем у найсуворіших умовах. В «Аннет» можна розмістити 8 людей у двох подвійних каютах та 4 – в односпальних. Човен оснащений усіма необхідними сучасними системами та навігаційним обладнанням, необхідним для виходу у море. Волонтери називають «Аннет» своїм затишним домом.

Фото NYT

«Ми ходимо на Аннет морями Європи. А меншими суднами підпливаємо до берегів та збираємо сміття на маленьких пляжах, до яких важко дістатися. Ми ведемо облік того, що знаходимо, та співпрацюємо з дослідниками й іншими активістами, щоб змінити вплив людства на природу», — зазначають на сайті ініціативи.

У майбутньому волонтери планують переробляти пластик, зібраний із моря, на борту Аннет, але для цього їм потрібно більше часу та значніша фінансова підтримка. Окрім того, вони працюють над освітньою програмою для сімей щодо основних навичок ходіння під вітрилами та впливу пластикового забруднення на екологію.

Фото NYT

«Упродовж років люди намагалися ігнорувати проблему забруднення, але море повертає те, що належить нам. Ми використовуємо занадто багато пластику, і найближчим часом ситуація не зміниться. На пляжах та в океанах багато пластикового сміття; ми шукаємо та збираємо його. Але що робити з цими різними видами сміття? Викидати на звалище чи спалювати? Ні. Ми хочемо більшого. Дати сміттю, яке збираємо, інше життя», — заявляють волонтери.

Фото NYT

Коментарі