Новини

У CoronaVac чотири антигени, властиві коронавірусу: українська епідеміологиня про китайську вакцину

Серед переваг вакцини фахівчиня назвала однодозність та форму випуску — одразу у шприці.

Фото Hakan Nural, unsplash.com

Перевагою вакцини CoronaVac є наявність усіх властивих коронавірусу антигенів. Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я з посиланням на епідеміологиню Наталію Виноград.

«Інактивована вакцина CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech містить усі чотири антигени вірусу, що формує тривалий поствакцинальний імунітет навіть з урахуванням мутацій вірусу», — зазначила вона. 

Також вона сказала, що ця вакцина виготовлена за досить давньою і знайомою технологією, яку використовували багато років. 

«Ми знаємо склад препарату, чого від нього чекати, які потенційно можуть виникати побічні реакції після щеплень у певної частини людей. Це ті речі, які притаманні будь-якій вакцинації», – каже Наталія Виноград.

За її словами, перевагою вакцини CoronaVac є те, що вона міститься у флаконі-шприці для разового використання (одна доза). Виробник передбачив такий спосіб постачання, що усуває імовірність невикористаних вчасно доз та унеможливлює вплив «людського фактора» – неправильного підбору дози тощо.

За словами Наталії Виноград, Sinovac Biotech – відома компанія-виробник вакцин у світі, яка виготовляє препарати з дотриманням світових стандартів. Наразі 14 країн успішно застосовують вакцину CoronaVac. Останні дослідження підтвердили значно вищу її ефективність, ніж була проголошена на перших етапах випробувань. Препарат перебуває на прекваліфікації у ВООЗ і незабаром доповнить перелік вакцин, дозволених для використання у всьому світі. 

Раніше ми писали про те, що в Україну доставили китайську вакцину від COVID-19. Що про неї відомо.

 

Коментарі