Новини

Чернівецькому лікареві вручили найвищу нагороду Асоціації патологоанатомів України

Володимир Бесідинський отримав медаль Мінха Г.М.

Фото надала Олена Бесідинська

Чернівецький лікар-патологоанатом Володимир Бесідинський отримав нагороду «за вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я та високий професіоналізм» — медаль Мінха Г.М. Це сталося у День патологоанатома в Україні, 22 березня.

Як розповів «Шпальті» Володимир Бесідинський, у галузі патологічної анатомії він працює 40 років. А професійна нагорода для нього — це особлива честь, адже це визнання його професійних здобутків колегами зі всієї України. 

Після закінчення Чернівецького державного медичного інституту та інтернатури Володимир Бесідинський прийшов працювати лікарем у патологоанатомічне відділення Чернівецької ОКЛ. За сумісництвом викладав на кафедрі патологічної анатомії медичного інституту. 

«У спеціальності 40 років. За цей час багато всього було. 1990-го ми з колегами створили Патологоанатомічне бюро, де я спершу обіймав посаду завідувача відділення, а потім — начальника бюро. 2004 року після злиття дорослого та дитячого патологоанатомічних бюро продовжив розбудову галузі на посаді заступника начальника», — розповідає лікар.

13 років Володимир Бесідинський був обласним експертом зі спеціальности «Патологічна анатомія» та 15 років — членом Координаційної ради Асоціації патологів України, яка є вищим органом управління цієї спільноти.

Наразі він працює лікарем-патологоанатомом у гістологічній лабораторії ОКМП «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр». 

«Уже майже 40 років я щодня біля мікроскопу. Багато зусиль було покладено для розбудови галузі патологічної анатомії як Буковини, так і України загалом», — каже лікар.

Вам буде цікаво: «Ми не просто розтинаємо тіла, як думає більшість». Інтерв’ю з лікаркою-патологоанатомом

Володимир Бесідинський пишається, що його справу продовжує донька Олена, яка також стала лікаркою та вже 15 років працює у галузі патологічної анатомії. 

«Вона (донька, – ред.) вирішила продовжити нашу лікарську династію (моя мама була лікаркою-фтизіатркою) та обрала медичний університет. Завжди підтримував її вибір, оскільки знаю краще, ніж будь-хто інший, наскільки це складна і багатогранна спеціальність», — зазначив Володимир Бесідинський.

Раніше ми писали про те, Чернівецькі лікарі патологоанатомічного бюро не отримали надбавок до зарплати: чому їм не заплатили.

Коментарі