Новини

Обласна психлікарня прийматиме хворих на COVID-19 чернівчан

Для цих потреб зараз готують колишнє психоневрологічне відділення психлікарні.

фото Антоніни Гошовської

Найближчим часом чернівецька обласна психіатрична лікарня буде приймати хворих на COVID-19 чернівчан.

Під ці потреби переформатують колишнє психоневрологічне відділення психлікарні. Про це розповіла «Шпальті» заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук. Вона пояснила, що це відділення перевели в обласну клінічну лікарню, тож приміщення пустувало.

Читайте також: Везуть в Хотин, Герцу і Глибоку: чому чернівчан шпиталізують у районні лікарні 

«Ні для кого не секрет, що місто Чернівці більше не має площ і лікувальних закладів, тому ми використовуємо обласні і районні медцентри. Для того, аби не вести пацієнтів далеко, ми вирішили спробувати розширити потужності тих лікувальних закладів, які вже мають укладену угоду з НСЗУ і можуть швидко налагодити збільшення кількости ліжок. Одна з таких площ – саме ця. Там раніше було неврологічне відділення в психлікарні, яке зараз розміщене на базі обласної лікарні. Психоневрологічним диспансерам не дозволили мати неврологічні відділення, є тільки психлікарня. Це приміщення готували для інших потреб. Вирішили, що воно можна використати для мешканців міста Чернівців», — розповіла пані Марія.

Чиновниця додала, що зараз там проводять роботи, тому що потрібні ліжка та інші речі, без яких неможливе перебування пацієнтів.

«Коли закуповували концентратори, їм передали певну кількість. Потрібно ще облаштувати палати інтенсивної терапії. Добре, що реанімаційне відділення у них уже функціонує. Там же лікують людей із психічними захворюваннями, які мають ковід, така ланка вже існує. Тож за потреби – на місці є абсолютно всі умови реанімації. Чернівці займаються забезпеченням ліжок. Така була домовленість. Це від них ліжка, від нас — концентратори, наші бригади і лікарі обласних закладів», — додала чиновниця.

Шпиталізувати хворих на COVID-19 чернівчан при комплексі психлікарні будуть в окремий корпус. Про конкретні часові рамки наразі в ОДА не говорять. Утім, запевняють, що лікарня буде готова розгорнути додаткові ліжка за досить короткий проміжок часу.

Раніше «Шпальта» писала, що хворих на Covid-19 прийматиме й обласний кардіодиспансер.

Коментарі