Новини

Чернівецький обласний кардіодиспансер переформатують під ковідну базу

Наразі ця лікарня надаватиме допомогу «позитивним» пацієнтам із кардіопроблемами. Надалі вони можуть розгорнути додаткові ліжка для всіх хворих.

фото ілюстративне

Хворих на COVID-19 чернівчан лікуватимуть і в Чернівецькому обласному каріодиспансері.

Про це у коментарі «Шпальті» повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

«Кардіологічний центр не є шпитальною базою, проте дуже часто зіштовхується з ковідними пацієнтами, особливо у гострих ситуаціях, коли звертаються з інфарктами. Під час дообстежень часто виявляється, що ці пацієнти є ковід-позитивними. Тому враховуючи те, що працівники кардіодиспансеру і так надають допомогу ковідним пацієнтам, але медики не отримують за цю роботу додаткових коштів, ми вирішили його законтрактувати як ковідну базу», — пояснює посадовець.

ОДА вже підготувала і подала відповідний пакет документів на контактування кардіоцентру як ковідну базу. Результати очікують отримати впродовж 10 днів.

Також відомо, що наразі там прийматимуть ковід-пацієнтів із серцево-судинними проблемами. Проте надалі планують розгорнути тут додаткові ліжкомісця для надання допомоги й іншим пацієнтам із COVID-19.

В ОДА нагадали, що у зв’язку із введенням «червоної» зони і карантинними вимогами планові шпиталізації не проводять. Пацієнти з хронічними захворюваннями серця повинні звертатися до сімейного лікаря.

 

 

 

Коментарі