Новини

В Україні розгортають систему аеромедичної евакуації. Її запустять і на Буковині

Людину зможуть доставити у медзаклад навіть із найвіддаленішого куточка країни.

Фото mvs.gov.ua

В Україні запроваджують систему аеромедичної евакуації та авіаційного транспортування анатомічних матеріалів/реципієнтів.

Про це повідомили в прессцентрі МВС.

«Уже з 1 квітня ми запускаємо пілотний проєкт у 7 областях: Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській, Тернопільській і Чернівецькій. А з 1 травня вже підключаємо Київський регіон. Він забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та Київ. Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази — у Львові та Києві. Далі система аеромедичної евакуації охопить усю країну», — сказав Аваков.

Зазначають, що цей проєкт – перший крок для повноцінного запуску системи аеромедичної евакуації по всій території України.

«Йдеться про абсолютно новий рівень надання екстреної медичної допомоги, під час якої людина отримає лікарську допомогу або буде доставлена в медзаклад із будь-якого, навіть найвіддаленішого, куточка країни», — мовиться у повідомленні.

За словами Авакова, період реагування на виліт гелікоптера становитиме від 5 до 30 хвилин, залежно від обставин.

Нагадаємо, родичів хворих на COVID-19 у Чернівцях пускатимуть у реанімацію. За порушення наказу в ОДА будуть реагувати досить жорстко.

Коментарі