Новини

Родичів хворих на COVID-19 у Чернівцях пускатимуть у реанімацію, – ОДА

За порушення наказу в ОДА будуть реагувати досить жорстоко.

Фото ілюстративне

Керівників лікарень закликали пропускати родичів до хворих на COVID-19 пацієнтів до реанімацій.

Про це повідомила під час брифінгу про ситуацію з коронавірусом в області заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Вона зазначила, що в Україні діє наказ Міністерства охорони здоров’я №592, згідно з яким дитячі та дорослі реанімації (відділення інтенсивної терапії, ВІТ) офіційно відкриті для відвідування. Близькі мають право приходити до пацієнта 24/7. Тому лікарі повинні його дотримуватися. 

«Є наказ МОЗ №592. Хочу звернутися до лікарів і прошу не грубити, не забороняти, а пропускати родичів у відділення інтенсивної терапії. Є штабне рішення, як це повинно бути, відповідно до дотримання всіх норм інфекційного контролю. Крім того, родичі могли б допомогти медикам із доглядом пацієнтів. За порушення наказу будемо реагувати досить жорстоко та неприємно», — зазначила Наталія Гусак.

Також на брифінгу голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив, що в області тривожна ситуація із захворюванням на ковід.

За минулу добу зафіксували 533 нових випадків інфікування. Із них у Чернівцях – 321. 

Водночас Центр екстреної допомоги просить розширити кількість ліжок для пацієнтів з обласного центру. 

«ОДА закупила ще 70 двопотокових концентраторів. Їх розподілили, аби збільшити ліжковий фонд у госпіталі ветеранів війни та психіатричній лікарні», — зазначила Наталія Гусак.

 

Коментарі