Новини

Президент створив Консультативну раду для забезпечення прав захисників України

До її складу ввійдуть народні депутати, представники органів влади, оборонних відомств, правозахисники та громадські діячі.

Фото Офісу Президента

Президент України Володимир Зеленський створив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і свобод захисників України. Це сталося сьогодні, 12 березня, коли глава держави підписав відповідний указ.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Рішення про створення цього дорадчого органу ухвалили з урахуванням соціальної напруги та запиту суспільства на доступ до справедливости та об’єктивного розгляду кримінальних проваджень і судових рішень у справах захисників України», — мовиться у повідомленні.

Новостворений орган покликаний забезпечувати права і свободи українців, які захищали Україну від російської агресії у складі Збройних сил.

«З початку російської збройної агресії захищати Україну пішли тисячі добровольців. Деякі з них стали жертвами недосконалого українського законодавства — сотні добровольців опинилися за ґратами та були засуджені за військові злочини за законами мирного часу», — написали у повідомленні.

Крім того, Консультативну раду створюють і через те, що були випадки, коли людей судили за виконання їхніх службових обов’язків. Ці справи вимагають більш глибокого вивчення. 

До складу ради ввійдуть народні депутати, представники органів виконавчої влади, оборонних відомств, правозахисники та громадські діячі. 

Нагадаємо, в Україні проводять онлайн-голосування за новий склад Громадської ради при Міністерстві ветеранів. Проголосувати можна впродовж трьох діб: з 12:00 9 березня до 12:00 12 березня. Від Чернівців є троє кандидатів: Ростислав Мишковський, Оксана Іліка та Максим Сулейманов.

Коментарі