Офтоп

7-річна дівчинка продає лимонад, щоб зібрати кошти собі на операцію на мозку

За декілька днів у рамках своєї кампанії вона зібрала 12 000 доларів.

AL.com

Оригінальний матеріал Abcnews

7-річна Ліза Скотт почала продавати лимонад у пекарні своєї мами минулого літа, щоб назбирати гроші на необхідні їй речі, як-от іграшки та взуття на високих підборах із блискітками. Дівчинка й досі продовжує свою діяльність. Але тепер збирає гроші зовсім на інше — на операцію на мозку.

Минулого місяця у Лізи сталося декілька нападів, і лікарі виявили в неї рідкісну хворобу, яка спричиняє вади розвитку мозку. Винахідлива дівчинка вирішила допомогти сама собі. Вона організувала кампанію збору коштів на операцію, продаючи лимонад.

Стенд із лимонадом та іншими смаколиками, які продає Ліза, розташований на касі у пекарні Savage, яка належить її матері, у передмісті Бірмінгема, штат Алабама. Лимонад коштує 25 центів, але люди жертвують набагато більше грошей, дізнаючись інформацію про стан здоров’я дівчинки та її винахідливість.

cbs42.com

«У мене тут є купюри у 20, 50, 10, 5 та навіть 100 доларів», − розповідає Ліза, підраховуючи пожертви.

За словами мами дівчинки Елізабет Скотт, ідея збору коштів виникла у Лізи, коли вона лежала у лікарні після двох важких нападів.

«Я сказала їй: “Ти не повинна цього робити”. Ми не очікуємо, що вона допомагатиме оплачувати рахунки. Я − одинока мати, і самостійно забезпечую своїх дітей».

WHDH

В Елізабет ще є син дошкільного віку.

Та все ж Ліза хотіла допомогти і зробила це. За декілька днів у рамках своєї кампанії вона зібрала 12 000 доларів – здебільшого завдяки пожертвам.

Друзі, родичі та знайомі, яких вразила історія Лізи, вже віддали понад 300 000 доларів.

Мама дівчинки розповідає про великі витрати на лікування:

«Лише один тиждень у лікарні і поїздка у кареті швидкої допомоги коштує більше моєї місячної зарплатні, і це не враховуючи витрати на операцію та проїзд» (операцію дівчинці робитимуть у Бостоні).

Хоча багатьох людей розчулила історія Лізи, деякі були обурені тим, що дівчинка, якій потрібна операція, повинна самостійно збирати на неї кошти. Вони стверджують, що ця ситуація є свідченням недосконалої системи охорони здоров’я США, яка доводить сім’ї до банкрутства.

Наразі у зв’язку зі станом здоров’я дівчинка не ходить до школи. Більшість часу вона проводить у пекарні, продаючи лимонад або граючись із ляльками.

Ліза зізнається, що намагається не часто думати про свою операцію, яку вона називає «штучка з моїм мозком».

«Я не хвилююся, але боюся», − каже Ліза.

Коментарі