Новини

Буковина залишається у «червоній» зоні, — МОЗ

Рішення про послаблення «червоного», «помаранчевого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки може бути переглянуто не раніше, ніж через 14 днів від дня їх встановлення.

Фото Erik Mclean, unsplash.com

Буковина та ще дві області залишаються у «червоній» зоні карантину.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«З 3 березня 2021 року на території Житомирської области запроваджується «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Крім цього, у зв’язку зі стійким погіршенням епідеміологічної ситуації, «червоний» рівень уже діє на території Івано-Франківської та Чернівецької областей», — ідеться у повідомленні.

Рішення про послаблення «червоного», «помаранчевого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки може бути переглянуто не раніше, ніж через 14 днів з дня їх встановлення.

Вам буде цікаво: у МОЗ спростували популярні фейки про вакцинацію від коронавірусу

У МОЗ зазначили, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки визначає Державна комісія з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров’я впродовж 48 годин. Рішення набирає чинности через два дні з дати його оприлюднення.

Скасувати дію «червоної» зони можна у разі досягнення регіоном усіх показників упродовж не менше п’яти днів поспіль.

Зазначимо, що з 24 лютого на території України встановили «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Аби дізнатися додаткову інформацію щодо хвороби, можна зателефонувати в інформаційний контакт-центр, створений МОЗ. Там працюють 150 операторів, тому дзвінки приймають цілодобово: 0 800 60 20 19 (дзвінки безкоштовні).

У міністерстві нагадали, що за порушення умов карантину передбачено відповідні покарання. Зокрема штраф від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-54 тис. грн) або арешт на 6 місяців. Обмеження або позбавлення волі на три роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби. А також позбавлення волі від 5 до 8 років, якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб.

Нагадаємо, що за останню добу на Буковині коронавірус підтвердили у 626 осіб.

 

Коментарі