Новини

Протест під ОДА: завтра підприємці Калинівського ринку планують виходити на роботу

За словами директора ринку, якщо завтра підприємці вийдуть на роботу — будуть штрафи.

Сьогодні, 3 березня, під Чернівецькою ОДА знову зібралося більше пів сотні підприємців Калинівського ринку. Мета — висловити невдоволення карантинними обмеженнями.

Як сказала у коментарі «Шпальті» учасниця акції Валентина, цим заходом намагаються відстояти свої конституційні права.

 «Ми хочемо працювати. Нам не дають цього робити. Чому в нас карантин є, а у влади немає? У неї була можливість упродовж усього року зробити все, щоб люди мали де лікуватися та щоб було кому їх лікувати. Що ж вони зробили? Нехай також ідуть на карантин, закривають кабінети, а зарплати віддадуть на лікарні», – каже вона.

Чернівчанин Микола також прийшов під ОДА, аби висловити свій протест. Каже, що обмежувальні карантинні заходи нелогічні.

«Калинівський ринок закривають, а магазини у місті працюють. Як це? Ляшко (головний санітарний лікар України, – ред.) казав, що вірус на відкритому повітрі не поширюється. Але ж ми працюємо саме в таких умовах». 

Заступник голови профспілки Калинівського ринку Василь Шкробанець заявив під час мітингу, що завтра підприємці виходять на роботу.

«Ми звертаємося до підприємців Калинівського ринку, яких тут немає, з тим, що завтра ми виходимо на свої робочі місця з дотриманням усіх санітарних норм. Просимо ЗМІ донести до жителів Буковини, що Калинівський ринок відкритий та готовий приймати відвідувачів», — сказав він.

Трохи згодом до учасників акції вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк. Він сказав, що зараз карантин послабити не можуть, адже епідемічна ситуація в області погіршується.

Відтак підприємці пішли на переговори з Богданом Ковалюком.

Директор Калинівського ринку Олег Гульпак у коментарі нашим журналістам сказав, що поки ситуацію прокоментувати не може. Адже неодноразово спілкувався з підприємцями та інформував про те, що будуть обмеження. Якщо завтра вони вийдуть на роботу — будуть штрафи. 

За словами Олега Гульпака, сьогодні він буде обговорювати це питання у міськраді.

Нагадаємо, 1 березня під Чернівецькою ОДА вже збиралися протестувальники — підприємці ринків міста, власники магазинів та квіткарі. Тоді також виступали проти карантинних обмежень.

Фото Ірини Басюк 

Коментарі