Репортаж

«Ангели для свого ангела». У Чернівцях вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

Усі небайдужі на декількох локаціях міста залишили на деревах паперових ангелів.

Сьогодні по всій Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні. Тож у Чернівцях відбулася тиха акція «Ангели пам’яті».

Люди зібралися на декількох локаціях міста та залишили на деревах паперових ангелів – символ охоронців, які вберегли Україну від лиха. Однією з локацій була будівля на вул. В. Аксенина, на якій встановили меморіальну дошку загиблому Герою.

Тут зібралися педагогічний колектив гімназії №5 та син загиблого Героя Небесної сотні Василя Аксенина Богдан Аксенин.

Поки учасники тихої акції розвішували ангелів, перехожі підходили і цікавилися, що це означає.

Богдан Аксенин зазначив, що таким чином люди згадають про події семирічної давнини.

«Для мене кожне вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні важливе. Я би хотів, аби про це говорили, пам’ятали, популяризували. Щоб люди розуміли їхній подвиг. А ця акція – маленьке нагадування», — сказав Богдан Аксенин.

Волонтерка та координаторка заходу Галина Абрам’юк зауважила, що більше двох тисяч ангелів сьогодні розвісили по всьому місту.

«Зокрема біля Алеї сакур ангелів розвішували ті, хто з Майдану пішов на передову. Воїни, ветерани новітньої російсько-української війни. Усі небайдужі долучилися до створення ангелів: і школярі, і волонтери, учасники бойових дій. І навіть дружина загиблого Василя Аксенина, яка через здоров’я не змогла прийти на акцію, але вдома вирізала цих ангелів. Ангели для свого ангела», — розповіла Галина Абрам’юк.

Вам буде цікаво: Мами ангелів. Чернівецька активістка започаткувала проєкт про загиблих воїнів

Тиха акція відбувалася на декількох локаціях: вул. Героїв Майдану, вул. Небесної сотні (біля місця спорудження меморіалу Героям Небесної сотні), вул. В. Аксенина, вул. О. Щербанюка, Алея слави, Центральне кладовище, вул. Головна, Алея сакур.

Щорічну тиху акцію «Ангели пам’яті» ініціювали співачка, художниця, громадська діячка Анжеліка Рудницька і мистецька агенція «Територія А».

Фото Володимира Гуцула та Ліліани Іонашку

Коментарі