Новини

Мами ангелів. Чернівецька активістка започаткувала проєкт про загиблих воїнів

Результатом проєкту має стати видання зі спогадами мам та віршами про воїнів.

Чернівецька активістка Галина Абрам’юк анонсувала початок нового проєкту, присвяченого пам’яті полеглих воїнів.

Як розповіла активістка у коментарі «Шпальті», періодично вона виставлятиме у фейсбуку допис, присвячений окремому герою. Серію цих історій об’єднає у проєкті «Мами ангелів. Буковина».

«Це буде поширення пам’яті про героїв через призму материнської любови. Яким був шлях Героя від дитини до янгола вуст мами. Цей проєкт для того, аби ми не забували. Спілкуючись з усіма цими мамами, я помираю разом із ними. У їхніх історіях стільки болю і сліз. Це не повинно залишатися тільки у серці мами, яка віддала дитину. Бо вона її віддала задля нас із вами. Забуття – це зрада. Хлопці не зрадили нас, коли йшли захищати, і ми не маємо права», — зазначає волонтерка.

Поки що вона буде писати історії героїв із Буковини. Результатом цього проєкту має стати видання з цими історіями, доповнене віршами-присвятами героям. Воно буде ілюструване ангелами Юлії Косівчук.

«До цього проєкту долучилися дві буковинки з прекрасною душею. Це Юлія Косівчук, яка пише вірші і малює янголів. Ці символічні анімації і будуть доповнювати видання. І Вікторія Бричковська, яка пише вірші-присвяти хлопцям, що загинули», — додала волонтерка.

Пані Галина публікуватиме ці історії на своїй фейсбук-сторінці.

Вона хотіла б записувати історії мам також в аудіоформаті, а також проводити з ними зустрічі у Чернівцях, на яких вони ділитимуться своїми історіями.

 

Коментарі