Новини

У Нью-Йорку відбудеться щорічний фестиваль української сучасної музики

Фестиваль присвячений 30-річчю незалежности України.

Фото Marius Masalar, unsplash.com

З 5 по 7 березня у Нью-Йорку відбудеться другий щорічний Фестиваль української сучасної музики Ukrainian Contemporary Music Festival (UCMF 2021).

Про це йдеться на сторінці заходу у фейсбуку.

Цей фестиваль присвячений 30-річчю незалежности України. Як зазначають організатори, він відкриє роль музики у сучасній українській культурі та політиці за допомогою жвавих презентацій і виступів на тему «Голоси через покоління».

«Український фестиваль сучасної музики представить нову музику України найвибагливішому музичному центру Сполучених Штатів, контекстуалізуючи цей важливий репертуар шляхом обговорення з науковцями, виконавцями та композиторами. UCMF приваблює тих, хто цікавиться новою музикою, перетином музики та сучасних подій і культурою України», — йдеться у повідомленні.

У рамках UCMF 2021 відбудеться три концерти. На кожному з них зіграють різні напрямки сучасної української музики. Зокрема у перший день представлять свої твори декілька наймолодших українських композиторів.

6 березня презентуватимуть твори музикантів групи «Київський авангард» 1960-х рр. А 7 березня у програмі — елекроакустична музика.

До речі, UCMF 2021 проходитиме на онлайн-стрімінговій платформі Musae.

«Український фестиваль сучасної музики адаптувався до сучасних умов, переключившись на онлайн-майданчик для подій цього року. UCMF вважає, що навіть у невизначені часи донесення нової музики до аудиторії залишається основною місією», — мовиться у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що українська реперка alyona alyona стала лавреаткою європейської премії Music Muves Europe Talent Awards 2021. Нею нагороджують артистів, які показують сьогоднішнє і майбутнє звучання Європи.

Коментарі