Новини

У Чернівцях закликають вакцинувати домашніх тварин від сказу: процедура безкоштовна

Зробити щеплення можна у спеціально відведених пунктах та державних лікарнях ветеринарної медицини.

Фото Держпродспоживслужби

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області щомісяця 10-го числа проводять вакцинацію домашніх улюбленців від сказу.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

Щеплювати тварин потрібно для того, аби запобігти розповсюдженню небезпечної хвороби на території Чернівецької области. Організатором протиепізоотичних заходів є Чернівецька обласна державна лікарня ветеринарної медицини, тож вакцинацію проводять безкоштовно.

Для того, щоб зробити щеплення своїм домашнім тваринам, власникам потрібно звернутися до відповідних пунктів. Їх розгортають щомісяця біля клубу на Роші, а також за адресами: вул.  Хотинська, 45 та вул. Вільшини, 25. Працюватимуть ці пункти з 8:00 до 10:00. Щеплення проводитимуть вакциною вітчизняного виробництва.

Окрім того, їх надалі робитимуть у державних ветеринарних лікарнях за адресами: Мінська, 5, Сторожинецька, 115 та І.Підкови, 26.

Начальник Чернівецької міської державної лікарні ветеринарної медицини Валерій Допіряк розповів «Шпальті», що їхні спеціалісти проводять вакцинацію не лише домашніх, а й безпритульних чотирилапих. Допомагають їм у цьому працівники МКП «Центр стерилізації тварин».

За його словами, ситуація з розповсюдженням сказу в області не з найкращих. Попри державне фінансування та безкоштовні вакцини, на Буковині й надалі реєструють випадки захворювання тварин.

«Ми і раніше проводили профілактичну вакцинацію. Але, на жаль, люди на це не дуже зважають і не вакцинують своїх тварин. Зараз ми намагаємося проводити просвітницькі заходи. Вакцинувати тварин дуже важливо, адже через їхні укуси хворіють люди», — зазначив ветеринар.

Як повідомляла раніше «Шпальта», МКП «Центр стерилізації тварин» шукає кураторів для безпритульних чотирилапих.

Коментарі