Новини

МКП «Центр стерилізації тварин» шукає кураторів для безпритульних тварин

Мешканці міста можуть регулярно відвідувати притулок, щоб вигулювати тамтешніх собак.

У кожному з районів міста можна зустріти цілі зграї безпритульних собак. Чи не єдиним гуманним вирішенням проблеми їхньої безпритульности та чисельности є стерилізація та адопція у родини.

Так, за минулий рік МКП «Центр стерилізації тварин» прилаштував 180 собак, а за січень 2021 року ще 28 тварин знайшли нову домівку, повідомляє підприємство.

Обрати нового домашнього улюбленця можна на сайті МКП. Тут ви знайдете фотографії собак, які шукають дім, та навіть можете вибрати розмір і стать майбутнього компаньйона. Всіх тварин віддають новим власникам тільки стерилізованими, а для того, щоб прилаштувати тварину в себе вдома, потрібно виконати декілька вимог.

«Перш ніж віддати собаку у нову родину, ми уточнюємо всі нюанси, ставимо потенційному власнику багато зустрічних запитань, обговорюємо всі умови відповідальности та обов’язково реєструємо їх. Надалі ми відстежуємо, як живуть собаки в нових умовах», — ідеться у повідомленні.

Операторка МКП «Центр стерилізації тварин» Валерія Бреник у розмові зі «Шпальтою» зазначила, що кількість охочих прилаштувати в себе безпритульних собак значно менша, ніж тварин, які перебувають у центрі. Тому працівники закладу не можуть забезпечити всіх підопічних повноцінними прогулянками. За її словами, собаки потребують компанії людей для гармонійного розвитку та швидшого прилаштування. Допомогти в цьому можуть усі охочі, адже Центр стерилізації пропонує чернівчанам стати кураторами однієї або декількох собак.

«До кураторів немає особливих вимог, адже собака все одно залишається в нас, і ми несемо за нього відповідальність. Тому кожен може прийти, щоб допомогти соціалізувати тварину. Це допомагає нам приручити їх, адже бувають різні випадки, і до нас привозять собак із різною долею. Потрібно, щоб тварини звикали не тільки до однієї людини, а й до незнайомців», — сказала працівниця МКП.

Центр стерилізації відкритий для відвідувачів щоденно з 10.00 до 18.00. Вигулювати собак можна як на території закладу, так і поблизу нього. Валерія розповідає, що куратори часто долучаються до процесу пошуку нових власників та допомагають із прилаштуванням, зробивши фото і написавши короткий опис та історію собаки в своїх соціальних мережах.

 

Коментарі