Новини

Чому в Чернівцях на ратуші немає оглядового майданчика

Це питання будуть обговорювати з новою владою міста.

Чернівці не мають оглядового майданчика на ратуші — охочі не можуть туди піднятися. Це питання вже порушували раніше, адже вежа могла би бути додатковою туристичною локацією. 

Про те, чому немає доступу для всіх охочих на майданчик та як планують вирішити це питання, «Шпальті» пояснив начальник відділу туризму Чернівців Тарас Романко.

За його словами, причиною є те, що там сходи в аварійному стані. Підніматися ними наверх небезпечно. До того ж, варто зробити капітальний ремонт вежі.  

«Ми вже розглядали це питання ще на початку весни минулого року. Хотіли, аби вхід на оглядовий майданчик був через дворик ратуші. Однак там є проблема зі сходами — вони в аварійному стані. Крім цього, варто підкріплювати підпірні балки. Там загалом потрібно провести інженерні роботи щодо підкріплення цілої ратуші та капітальний ремонт вежі», — сказав начальник. 

Тарас Романко також додав, що підтримує доступ до такого майданчика. Адже це позитивно вплине на туризм у Чернівцях. Тому ще будуть обговорювати це питання з новою владою.

«Раніше на ратушу вже пускали людей, однак поодинці. Там можна проводити фотосесії, наприклад, подивитися на місто. Тому ми однозначно підтримуємо доступ до таких майданчиків, бо це додаткові туристичні локації». 

Як зауважив Романко, у місті планують облаштувати декілька оглядових майданчиків. А саме: на вулиці Декабристів, Богдана Хмельницького, що біля Департаменту містобудування, у Садгорі, а також приміщення колишнього нічного клубу «7 небо», що на Театральній. І вже є один із проєктів:

«Ми вирішили зробити оглядову вежу на вулиці Декабристів. Уже є проєкт, але коштів поки для цього не виділили». 

Радимо вам прочитати: Про «татка» Чернівців бургомістра Кохановського, за часів якого місто розвинулося до рівня європейських столиць

Раніше ми також писали про те, що у Чернівцях улітку оголошували відкритий архітектурний бліцконкурс на кращу проєктну пропозицію облаштування оглядового майданчика на вулиці Декабристів. Тоді мали розробити концепцію його облаштування, передбачити комфортний простір жителів міста та туристів, надати пропозиції щодо благоустрою цієї території.

Коментарі