Новини

У Чернівцях відновив свою роботу «Дитячий мобільний хоспіс»: кому надають допомогу

У місті такої допомоги потребують приблизно 67 дітей.

Фото Chinh Le Duc, unsplash.com

У січні цього року, по завершенню локдауну, поновив свою роботу координаційний центр КНП «Міська дитяча поліклініка» в рамках реалізації благодійного проєкту «Дитячий мобільний хоспіс». Бригада лікарів-спеціалістів надає дітям до 18 років, які страждають на важкі та невиліковні хвороби, консультативну, діагностичну та лікувальну допомогу вдома.

Зокрема проводять інструментальні (ЕКГ, УЗД діагностика) та лабораторні дослідження (загальноклінічні та біохімічні): портативні УЗД-апарат та ехокардіограф. Обстеження — електроенцефолографію (ЕЕГ) — проводять в умовах поліклініки. 

Як розповіла у коментарі «Шпальті» заступниця начальника управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я ЧМР Галина Бовкун, у Чернівцях такої допомоги потребують близько 67 дітей. Також послугою можуть скористатися діти з інвалідністю.

«Торік координаційний центр надав допомогу 54 дітям з інвалідністю. Цього року з 25 січня здійснили виїзди до 6 діток, яким провели ЕКГ та лабораторні дослідження», — зазначила вона.

Завдяки транспорту та портативним апаратам функціональної діагностики лікарі поліклініки можуть здійснювати огляд і обстеження дітей з особливими потребами в домашніх умовах.

Нагадаємо, у Чернівцях запрацювала нова лабораторія для ПЛР-досліджень.

Коментарі