Новини

Учні більшости закладів будуть вчитися очно: як працюватимуть буковинські школи з наступного тижня

Учні більшости шкіл на Буковині будуть вчитися очно. А в Чернівцях вирішили, що форма навчання залежатиме від кількости учнів у класах.

Фото Anita Jankovic, unsplash.com

У школах Буковини з понеділка, 25 січня, відновлюють навчання. Керівництво кожного закладу самостійно визначало, як будуть вчитися учні — очно, дистанційно чи за змішаною формою. 

Про це у коментарі «Шпальті» повідомила директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан. Вона зазначила, що учні більшости шкіл будуть вчитися очно.

«Після завершення жорсткого карантину, з понеділка, 25 січня, школи розпочинають освітній процес. Учні 273 буковинських шкіл вчитимуться очно, за змішаною формою — 93, а дистанційно — 25. Логіка така: якщо у класі менше 20 осіб, учні будуть вчитися очно. Якщо, наприклад, 30 і більше — навчання буде змішаним, учнів будуть ділити на групи», — каже пані Людвига.

А про ситуацію у школах Чернівців ми запитали у в. о. начальника управління освіти Чернівців Ірини Застанкевич. Вона сказала, що нещодавно з керівниками шкіл відбулася онлайн нарада, на якій вирішили відновити очне навчання в закладах загальної середньої освіти 1-4 класів, чисельність яких не більше 30 учнів. 

«У закладах загальної освіти, де кількість учнів 1-4 класів перевищує 30 осіб, будуть вчитися за змішаною формою. Тобто, через день. Крім цього, відновили очне навчання для учнів 9, 10 та 11 класів. А 5-8 класи будуть навчатися поки дистанційно. Однак це рекомендація — остаточне рішення ухвалює заклад», — сказала вона.

Ірина Застанкевич також додала, що впродовж наступного тижня будуть спостерігати за ситуацією. І якщо все буде добре, рекомендуватимуть, аби всі школи переходили на очне навчання.

Раніше ми писали про те, як працюватимуть школи та за яких умов студенти університетів і ПТУ можуть повернутися до офлайн навчання.

Коментарі