Новини

Як працюватимуть заклади освіти в Україні після січневого локдауну

Як працюватимуть школи та за яких умов студенти університетів і ПТУ можуть повернутися до офлайн навчання, пояснили у Міносвіти.

В Україні з 25 січня продовжить діяти карантин «помаранчевої» зони. Тож уже з понеділка учні можуть повернутися до очного навчання у школах.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України у фейсбуку.

За шкільні парти повертаються учні закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Студентам університетів та ПТУ дозволено перейти на офлайн навчання за умови, що у групах перебуватиме до 20-ти осіб.

Водночас заборонено відвідувати заклади освіти, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом із підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персонал закладу освіти.

Крім того, забороняється проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей із більш ніж однієї групи/класу та за присутности глядачів (відвідувачів).

Під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання у закладах вищої освіти з держави зі значним поширенням COVID-19.

Самоізоляції також підлягають ті, хто прибуває з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя.

Коментарі