Новини

У видавництві «Чорні вівці» вийшов п’ятий том серії «Хроніки Архео» Аґнєшки Стельмашик

Цього разу підлітки зможуть вирушити в пригодницьку подорож у пошуках діамантів «завбільшки з кулак».

Зображення видавництва «Чорні вівці»

Наприкінці січня в дитячому артвидавництві «Чорні вівці» з’явиться
друком ще одна частина пригодницької серії нонфікшну для підлітків «Хроніки Архео» «Загадка Діамантової долини» польської письменниці Аґнєшки Стельмашик. У ній юним героям доведеться поплавати з акулами, втратити керування літаком, пережити тропічний мусон, блукати джунглями, познайомитися з духами з аборигенських легенд та чимало іншого. Але попереду їх чекають справжні діаманти завбільшки з кулак, а головне – вірні друзі, що завжди розділять навіть найнебезпечнішу подорож.

«Цього разу герої потрапляють на загадкову Тасманію, де стануть свідками давнього тяжкого злочину, якого допустилося ціле людство. Перед дітьми постане глибоке моральне питання: на що ми маємо право як люди? де закінчується наша відповідальність за те, що робимо? Друзі познайомляться з жителями далекого і незнаного світу, і це знайомство багато змінить у їхньому житті. Ця подорож буде захоплива, але водночас змусить замислитися кожного, кому небайдуже наше майбутнє», — розповіла перекладачка Ірина Шевченко.

Книжку «Загадка Діамантової долини» доповнюють короткі інформативні вставки, з яких ви дізнаєтеся довідкову інформацію про історичних осіб та події минулого, а також про флору й фауну Австралії. Автор ілюстрацій – Яцек Пастернак.

У цьому томі добре відомі читачам із попередніх частин «Хронік Архео» Аня та Бартек вирушають до тітки Барбари Лоусон в Австралію. Журналістка випадково знайшла двохсотлітню мапу, що веде до долини величезних діамантів. Її попередній власник, лорд Артур Кавендіш, збожеволів і припинив свої пошуки. Тепер юні мисливці за старожитностями мають шанс відшукати втрачені скарби.

Особливість «Хронік Архео» в тому, що кожну з книжок можна читати в будь-якій послідовності, адже всі вони розповідають про різні пригоди героїв. Книжка видана за кошти гранту інституційної підтримки.

Аґнєшка Стельмашик – польська авторка книг для дітей та молоді, мандрівниця. Перш ніж відкрила талант письменниці, спробувала себе у різних сферах. Авторка стверджує, що найбільше у цій професії її приваблює можливість приміряти роль будь-якого персонажа і на якусь мить відчути себе кимось іншим.

Коментарі