Офтоп

Китаєць на інвалідному візку піднявся на 250 метрів, щоб зібрати гроші на благодійність

Чоловік наважився на сходження заради збору коштів для людей з ушкодженнями спинного мозку.

Фото Tyrone Siu/Reuters

Оригінальний матеріал The Guardian

Колишній професійний альпініст Лай Чі-Вай став першою людиною у Гонконзі, яка піднялася на висоту 250 метрів, будучи прив’язаним до інвалідного візка. Висота хмарочосу NinaTower на півострові Коулун становить 300 метрів, але з міркувань безпеки Лай Чі-Ван піднявся до 250. Його підйом тривав десять годин. Чоловік наважився на сходження заради збору коштів для людей з ушкодженнями спинного мозку. У рамках кампанії йому вдалося зібрати більше 670 тисяч доларів.

«Мені було досить страшно, − розповів Лай. – Піднімаючись на скелю, я міг триматися за каміння або маленькі дірки у них, але зі склом я покладався лише на мотузку, на якій висів».

37-річного Лай Чі-Вай паралізувало до пояса десять років тому після автомобільної аварії. До нещасного випадку Лай був чотирикратним чемпіоном Азії зі скелелазіння. Одного разу посів восьме місце на міжнародних змаганнях.

Після аварії Лай продовжив займатися скелелазінням, кріплячи свій візок до поліспасту. П’ять років тому він піднявся на гору Lion Rock у Гонконзі висотою 495 метрів — народний культурний символ сили та мужности Гонконгу.

Фото Tyrone Siu/Reuters

«Я не міг просто жити. Мені потрібно було черпати звідкись сили. Тому я розпочав свої пошуки, знаючи, що знайду можливість знову зайнятися альпінізмом, навіть в інвалідному візку, − розповідає Лай. – Певною мірою я забув, що на візку. Я досі міг мріяти та робити те, що мені подобається».

«Більшість не розуміє труднощів, з якими зіштовхуються люди з інвалідністю. Дехто думає, що ми слабкі, що нам потрібна допомога, жалість. Але я хочу звернутися до всіх: ставлення не повинно бути таким. Люди на візку мають можливості, надію, можуть дарувати світло. Не обов’язково вважати їх слабкими», − сказав Лай після свого підйому на хмарочос.

 

Коментарі