Новини

Сьогодні у Чернівцях проведуть автограф-сесію Юрія Андруховича

За словами письменника, цілком можливо, що «Радіо Ніч» — його останній роман.

30 грудня у Чернівцях у Літературному целанівському центрі відбудеться перша публічна автограф-сесія Юрія Андруховича. Захід проведуть із нагоди виходу його книжки «Радіо Ніч» із можливістю її придбати. Початок о 17:30.

Про це сьогодні говорили на пресконференції Юрія Андруховича та видавництва «MERIDIAN CZERNOWITZ», яке й опублікувало книгу автора.

Як ми писали раніше, літературний редактор книжки Олександр Бойченко назвав роман «Радіо Ніч» як «найгостросюжетніший, а водночас найліричніший твір автора. Простір, у якому авантюрний роман зустрічається з фентезі, а Девід Бові – з мандрівними музикантами Середньовіччя».

Юрій Андрухович розповів, що ще три роки тому знав, як назве свій наступний твір. 

«Загалом у нас уже вимальовується така традиція — в один з останніх днів року я прибуваю до Целанівського центру, і досі це було пов’язано з моїм попереднім романом «Коханці Юстиції». Так склалося, що у грудні 2017 року, коли «Коханці Юстиції» мали вже от-от з’явитися друком, я на прогулянці зрозумів, що мій наступний роман буде називатися «Радіо Смуток». Він втілився рівно 3 роки по тому з трохи зміненою назвою. Ось він вийшов, і я неймовірно щасливий, що це все реалізувалося», — сказав письменник. 

Також він додав, що цілком можливо, що «Радіо Ніч» — його останній роман:

«Не знаю тепер, скільки повинно минути років, щоб з’явився наступний мій роман. Тепер не готовий сказати, що буде і чи буде взагалі. Тобто навіть припускаю таку можливість, що це я написав свій останній роман. І я дуже в ньому виклався. Схильний сприймати цей роман як найкраще з усього, що я написав».

 

Фото Володимира Гуцула

Коментарі