Новини

У Європі вперше дозволили продаж штучного серця. Його розробляли 27 років

Зараз розробники шукають пацієнтів, які першими випробують штучний орган.

Фото Artur Tumasjan, unsplash.com

У Європі вперше видали ліцензію на продаж штучного серця. Воно буде тимчасовою заміною для пацієнтів, які чекають на трансплантацію органу. До слова, розробка штучного серця тривала 27 років.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначають, що штучне серце створила французька біомедична компанія Carmat. Їй дозволили продавати свою розробку у країнах-членах ЄС. 

До того ж, компанії знадобилось десять років для того, щоб отримати дозвільний документ. За словами розробників, це стало рекордом серед складних медичних розробок.

Тепер Carmat хоче у січні почати виробництво апарату. Зараз розробники шукають пацієнтів, які першими випробують штучне серце.

Нагадаємо, 21 грудня фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова провели у Чернівцях унікальну ендоскопічну операцію на серці. Асистували їм медики Чернівецької обласної лікарні. Унікальність такої операції полягає у тому, що вона мініінвазивна відеоасистована. У процесі неї пацієнту не роблять серединну стернотомію, тобто розсічення грудини, а боковий розріз між ребер довжиною усього 4 см.

Коментарі