Новини

«Сприятиме зниженню рівня корупції». Зеленський підписав закон, який відновлює діяльність НАЗК

Також документом передбачили перевірки декларацій і моніторинг життя суддів, суддів Конституційного Суду.

Фото list.in.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який усуває законодавчі прогалини, що виникли через рішення Конституційного Суду України, передає пресслужба Офісу президента. 

Нагадаємо, у цьому рішенні йшлося про визнання неконституційними окремих положень Закону України «Про запобігання корупції». 

А тепер підписаний закон забезпечує повноцінне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зазначають, що документом передбачили відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, які виконують функції держави або місцевого самоврядування.

До того ж, документом встановили особливості проведення перевірок декларацій і моніторингу способу життя суддів, суддів Конституційного Суду України. Також забезпечили правове регулювання відповідальности за корупційні правопорушення.

«Реалізація положень закону сприятиме зниженню рівня корупції в Україні, дозволить відновити функціонування інституційного механізму запобігання корупції, сприятиме відновленню належної діяльності НАЗК та виконанню міжнародних зобов’язань України у сфері запобігання та протидії корупції, подальшому втіленню її європейських та євроатлантичних прагнень, а також зміцненню авторитету на міжнародній арені», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Раніше ми писали про те, що президент підписав закон щодо відновлення відповідальности за недостовірне декларування.

Коментарі