Новини

Зеленський підписав закон щодо відновлення відповідальности за недостовірне декларування

За недостовірну інформацію в деклараціях можуть притягнути до кримінальної відповідальности.

Фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення відповідальности за недостовірну інформацію в деклараціях.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

Цей закон передбачає повернення відповідальности за декларування недостовірних даних, а також за неподання декларації, яку скасував Конституційний Суд. 

У повідомленні пресслужби також зазначили, що ці зміни вносять до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та закону «Про запобігання корупції».

«Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальности за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», — йдеться у повідомленні пресцентру. 

Нагадаємо, Конституційний Суд України 27 жовтня визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Він скасував електронне декларування та повноваження НАЗК на перевірку та моніторинг способу життя чиновників.

А вже 29 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Реєстру декларацій.

Коментарі