Новини

Зеленський підписав закон про зменшення податків у сфері креативних індустрій, культури та туризму

Держава допоможе компаніям мінімізувати негативний вплив від карантину та сприятиме збереженню робочих місць.

Фото пресслужби Офісу Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій».

Про це повідомляє Офіс Президента.

Що перебачає цей закон

Закон впроваджує податкові стимули для підтримки діяльности у сфері креативних індустрій, культури, туризму, спорту та інших гуманітарних сферах. У повідомленні мовиться, що такі заходи підтримки зроблять доступнішими продукцію та послуги компаній, які працюють у цих галузях. Зокрема вони допоможуть їм мінімізувати негативний вплив від запровадження карантину через поширення коронавірусу. Також це сприятиме збереженню робочих місць.

«Звільняється від податку на прибуток підприємств та податку на доходи фізичних осіб отримана платниками цільова допомога, яка надається за рахунок бюджетних коштів або коштів міжнародної технічної допомоги для реалізації проєктів або програм у сфері креативних індустрій», — ідеться у повідомленні пресслужби Офісу Президента.

До того ж, зменшили ставку ПДВ для операцій із постачання послуг, пов’язаних зі сферами культури й туризму: показ вистав, культурно-мистецькі заходи, проведення екскурсій у музеях, зоопарках і заповідниках, а також їх відвідування. Також це стосується послуг із розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення й показу фільмів, адаптованих в україномовні версії для людей із порушеннями зору та слуху.

«При цьому до 2025 року звільняється від ПДВ постачання послуг із демонстрування, розповсюдження та показу національних та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених українською мовою на території України, за умови, що такі національні фільми адаптовані в україномовні версії для осіб із порушенням зору та слуху».

Законом також передбачили менші податки для готелів.

«До 2023 року застосовуватимуть знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 7% до операцій із постачання послуг із тимчасового розміщення (проживання), що надають готелі та подібні заклади».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна послідовно дотримується міжнародних кліматичних угод і має намір посилити свою участь у глобальній боротьбі зі зміною клімату.

Коментарі