Новини

У Чернівецькому університеті не будуть проводити набір на декілька спеціальностей

Набирати студентів не будуть на чотири спеціальності. Причина — немає попиту.

2021 року в Чернівецькому національному університеті не будуть проводити набір на декілька спеціальностей. Зокрема це такі напрями: електроніка, середня освіта (фізика), філософія та соціологія.

Про це у коментарі «Шпальті» сказав ректор ЧНУ Роман Петришин. Він пояснив, що впродовж останніх трьох років на ці напрями вступало мало студентів: 

«Учора Вчена рада ЧНУ затвердила правила прийому студентів на 2021рік, де вказані спеціальності, на які робити прийом не будемо. Ми відстежували інформацію за набори студентів за останні три роки на ці напрями. Наприклад, електроніка. За три роки до нас вступило двоє людей. Це стосується ж спеціальности «середня освіта (фізика)», «філософія» та «соціологія». Можливо, будемо вдосконалювати програму або наступного року вже будуть нові напрями. Ми не можемо точно спрогнозувати, тому що все може змінитися». 

Ректор додав, що зменшать кількість спеціальностей також і на заочну форму.  

«Ми зменшуємо спеціальності на заочній формі, бо охочих також мало. Це економічно невигідно, тому ми вибираємо спеціальність, на яку є найбільший попит», — сказав Роман Петришин.

Нагадаємо, у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича канікули розпочнуться вже з 3 січня. Студенти відпочиватимуть до лютого.

 

Коментарі