Новини

У ЧНУ з січня, у школах з кінця грудня. Коли будуть зимові канікули у навчальних закладах Буковини

Більшість шкіл Буковини підуть на канікули з 25 грудня. А у ЧНУ студенти відпочиватимуть до лютого.

Фото Annie Spratt, unsplash.com

Через впровадження локдауну 8-24 січня, деякі школи Чернівецької области змінили дати зимових канікул. Про це «Шпальті» повідомила директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан. 

«Заклади освіти Буковини змінюють формат роботи під час локдауну. На період посилення карантинних обмежень будуть працювати лише дитячі садочки, як і передбачалося. Щодо шкіл, то вони спочатку будуть мати канікули, а потім перейдуть на дистанційне навчання. У зв’язку з тим, що за законом кожна школа рішенням своєї педради визначає термін канікул, то в освітян Буковини вони будуть у різні дати», — сказала директорка Департаменту.

Також вона зазначила, що більшість шкіл Буковини підуть на канікули з 25 грудня:

«Наразі є дані, що більшість шкіл з 25 грудня по 10 січня будуть мати канікули. Зокрема, 150 шкіл підуть на канікули з 1 по 17 січня. Також дуже мало закладів відпочиватимуть з 25 грудня по 17 січня, а деякі — з 1 по 10 січня». 

До речі, за словами Людвиги Цуркан, заклади професійної технічної освіти переважно підуть на канікули з 31 січня по 15 січня. 

Однак навчальні заклади области ще лиш вирішують, які саме будуть терміни канікул. Остаточне рішення щодо дат мають прийняти до 20 грудня.

А у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича студенти поки складають сесію. Тут канікули розпочнуться вже з 3 січня. Про це «Шпальті» сказав ректор ЧНУ Роман Петришин.

«Сесія закінчується 3 січня, а далі будуть канікули. З 1 лютого розпочинаємо другий семестр. Щодо форми навчання, звісно, ми не знаємо, бо життя може внести свої корективи. Проте ми вже маємо досвід дистанційного навчання, знаємо, як це організувати, тому думаю, що все буде добре», — сказав ректор.

Нагадаємо, 14 грудня Кабмін запровадив нові карантинні обмеження, вони почнуть діяти вже з 19 грудня по всій території України.

Коментарі