Новини

Мінцифри презентувало інклюзивний освітній серіал про цифрові технології для людей з інвалідністю

Серіал має 10 серій із титрами українською та перекладом жестовою мовою.

Фото osvita.diia.gov.ua

21 грудня Міністерство цифрової трансформації України разом із Фондом Східна Європа презентували інклюзивний освітній серіал «Цифрові технології для людей з інвалідністю». 

Він має 10 серій із вбудованими титрами українською та перекладом жестовою мовою. 

Ознайомитися з освітнім серіалом можна безкоштовно на порталі Дія.Цифрова освіта

Як мовиться у повідомленні пресслужби Міністерства, необхідно подбати, щоб люди з інвалідністю мали достатньо навичок, знань, мотивації та розуміння IT-продуктів. 

«У непрості часи, коли світ охопила пандемія, багато процесів перейшли у цифровий вимір. Для людей з інвалідністю світ новітніх технологій уже давно став першим помічником у реалізації себе та своїх потреб. На мою думку, серіал підвищить обізнаність як суспільства, так і людей з інвалідністю, про можливості, які існують уже зараз та можуть з’явитися у найближчому майбутньому, що може суттєво покращувати якість життя цих людей», — сказала співведуча серіалу Уляна Пчолкіна.

Нагадаємо, в Україні запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн». Це зробили МОН, Мінцифри та Український інститут розвитку освіти. Так хочуть забезпечити рівний доступ до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів.

 

Коментарі