Новини

Відеопояснення, конспект та тести: МОН та Мінцифри запустили «Всеукраїнську школу онлайн»

Навчальний контент платформи містить уроки з 18 основних предметів.

Сьогодні, 11 грудня, в Україні запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн». Це зробили МОН, Мінцифри та Український інститут розвитку освіти. Так хочуть забезпечити рівний доступ до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів.

Про це повідомила пресслужба Міносвіти.

«Аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку передусім у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Та актуальність створення національної освітньої платформи зумовлена не тільки викликами, пов’язаними з поширенням COVID-19, а й стратегічною необхідністю забезпечення сталості та якості навчального процесу та рівного доступу до знань для всіх учнів України незалежно від їх місця проживання та наявних ресурсів», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Які матеріали є на платформі

У повідомленні пресслужби мовиться, що ресурс містить матеріали, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. Навчальний контент платформи містить уроки з 18 основних предметів. До того ж, там є відеопояснення, конспект, тести та можливість відслідковувати свій навчальний прогрес.

А для вчителів – необхідні методичні рекомендації та приклади застосування сучасних освітніх технологій. Зараз інформаційне наповнення платформи розраховане на два тижні навчання відповідно до календарного плану, але обіцяють щотижня його доповнювати. 

На ресурсі доступний також навчальний контент українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України.

До речі, школярі зможуть користуватися платформою не лише під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі.

Коментарі