Новини

Таки він: депутати призначили Шкарлета міністром освіти

Спочатку депутати ухвалили призначення Шкарлета, а потім скандували «ганьба», під час його присяги.

Фото vseosvita

17 грудня Верховна Рада України призначила на посаду міністра освіти і науки чинного виконувача обов’язків очільника МОН Сергія Шкарлета.

Про це мовилося на засіданні парламенту.

«За» це рішення проголосували 226 нардепів — це мінімум, що був необхідний для ухвалення рішення.

Хто віддав голоси за кандидатуру Шкарлета: 

«Слуга Народу» — 171 депутат;

«Опозиційна платформа — За життя» — 20;

«За майбутнє» — 12;

група «Довіра» — 16;

Позафракційних депутатів — 7.

«Проти» рішення ж були 43 депутати:  

«Європейська Солідарність» — 24;

«Голос» — 16;

«Слуга Народу» — 2;

Ще 39 нардепів утрималися. 

Після ухвалення рішення Шкарлет вийшов до трибуни скласти присягу. Тоді частина депутатів почала вигукувати «Ганьба!», інша частина аплодували. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що Шкарлет має значний професійний досвід і знає сферу освіти зсередини.

Новопризначений міністр ще до призначення розповів, що в нього 25 років досвіду роботи в системі освіти. Серед головних завдань на посаді Шкарлет виділив інклюзивність, диджиталізацію освіти та розвиток «Нової української школи».

Водночас депутати під час своїх виступів нагадали Шкарлету про виявлений плагіат у його наукових роботах і членство у «Партії регіонів». Той же відповів, що працював у системі освіти за багатьох президентів, зокрема й Петра Порошенка

Нагадаємо, 30 червня біля будівлі Чернівецької ОДА відбулася студентська акція протесту. Мітингарі вимагали відставки в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета.

За словами організаторів мітингу, його кандидатура не лише відкидає українську освіту в «часи Табачника», а й «плює в очі всім науковцям, котрі виступають проти призначення цього регіонала на цю високу й відповідальну посаду».

Тоді акція відбувалася не лише у Чернівцях. Загалом протестували в 10 регіонах України, серед них Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів, Кропивницький тощо. Основна акція протесту відбувалася під Кабміном.

Коментарі