Новини

Чернівецькі студенти долучилися до всеукраїнської акції протесту за відставку Сергія Шкарлета

Окрім демонстрацій із плакатами у 10 регіонах України, активісти створили петицію за відставку в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета. Мітингарі називають його «українофобом», а проти нього вже зібрали докази та передали в Національне агентство забезпечення якости вищої освіти.

30 червня біля будівлі Чернівецької ОДА відбулася студентська акція протесту. Мітингарі вимагають відставки в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета.

За словами організаторів мітингу, це рішення Кабміну України не лише відкидає українську освіту в «часи Табачника», а й «плює в очі всім науковцям, котрі виступають проти призначення цього регіонала на цю високу й відповідальну посаду».

Представниця організації «Українські студенти за свободу» Анастасія Павлюк каже, що на посаді виконувача обов’язків міністра освіти не може бути українофоб:

«Ми вимагаємо відставку Сергія Шкарлета, бо знаємо його біографію. 2004 року він відкрито підтримував Віктора Януковича і підтримує досі. Шкарлет був ректором Чернігівського університету, в 2014 він забороняв своїм студентам виходити на протести, а 2019-го розпустив кафедру українознавства та звільнив її колектив. Це безпосередній доказ того, що він українофоб. Крім цього, він плагіатор. Доведено, що свою дисертацію він скопіював цілими статтями в інших науковців».

За словами Анастасії Павлюк, проти нього вже зібрали необхідні докази та передали в Національне агентство забезпечення якости вищої освіти.

Акція відбувається не лише у Чернівцях. Загалом протестують у 10 регіонах України, серед них Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів, Кропивницький тощо. Основна акція протесту відбувається під Кабміном.

«Сьогодні там об’єдналися 11 громадських організацій. Також сьогодні зранку ми зареєстрували петицію», — каже Анастасія Павлюк.

Співорганізаторами, крім «Українських студентів за свободу», стали «Відсіч», «Демократична сокира», «Наукова хунта» та інші.

Коментарі