Новини

В Україні запустили магазин хутра, де ціну показують у кількості вбитих тварин

На сайті представили фото шуб і виробів з хутра, однак, натискаючи на кнопку «дізнатись ціну», покупець бачить, скільки тварин вбили заради виготовлення шуби.

Зоозахисна організація UAnimals відкрила онлайн-магазин із продажу виробів із хутра. Однак він несправжній — це така акція, у рамках Fur Free Friday. Ініціативу створили, щоб привернути увагу до проблеми виробництва та попиту на хутро у світі.

«Ми вирішили піти далі акцій та пікетів і створили власний онлайн-магазин натурального хутра, який за ці два тижні встиг стати досить популярним. Особливість крамниці полягає в максимально чесній ціні», – розповідають на своїй сторінці у фейсбуку UAnimals.

На сайті ніби у звичному онлайн-магазині представили фото шуб і виробів із хутра. Однак, натискаючи на кнопку «дізнатись ціну», покупець має змогу побачити, скільки тварин убили заради виготовлення шуби.

Fur Free Friday – це акція, що проходить щороку у світі у «Чорну п’ятницю». Тоді активісти закликають людей відмовитися від придбання натурального хутра.

Потенційних «покупців» шукали у спільнотах любителів хутра, а також запустили рекламу у Facebook та Google. За два тижні магазин відвідали понад 12 тисяч людей.

До речі, онлайн-магазин продовжить працювати, і в організації його рекомендують відвідати всім любителям хутра.

Нагадаємо, 54% українців підтримують ідею заборони хутрових ферм.

18 вересня Польський парламент заборонив хутрове виробництво. А Польща — один із найбільших виробників хутра у світі. Тому ця заборона збереже життя більше п’яти мільйонів тварин.

Раніше ми повідомляли про те, що у Європі продовжують закривати хутрові ферми. Натомість в Україні офіційно працюють таких 37. Їхня діяльність повністю закрита, а покарати виробників за порушення майже неможливо.

Коментарі