Новини

Більшість українців підтримує заборону хутрових ферм

Підтримують такий бізнес 24% українців.

54% українців підтримують ідею заборони хутрових ферм. Такі результати опитування Kantar Online Track оприлюднив зоозахисник та засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук.

Так, проти виступають всього 24% людей. Найбільше ідею заборони хутрових ферм підтримують жінки — 60%, а територіально за таку ініціативу на півдні України (60%).

У зв’язку з такими результатами опитування, всеукраїнський рух за права тварин UAnimals закликає Верховну Раду розглянути й ухвалити законопроєкт №2360 про вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні.

«Уже багато місяців Верховна Рада ніяк не може розглянути зоозахисний законопроєкт №2360 та заборонити хутрове виробництво.

Причин для такої заборони купа: від жорстокости ферм до шкоди для довкілля і людей. Але депутатам постійно «не на часі». От ми в UAnimals і вирішили дізнатися, що про те думають українці, тож замовили дослідження у міжнародної компанії Kantar Україна. Тому закликаємо Верховну Раду України невідкладно розглянути й ухвалити законопроєкт хутрооф-2360, як того бажає народ України», — написав Олександр Тодорчук на своїй сторінці у фейсбуку.

Опитування Kantar Online Track репрезентує міське населення України, яке користується інтернетом у віці 18–55 років за статтю, віком, типом населеного пункту, регіону (проникнення інтернету в цій групі – 84%). 

Нагадаємо, 18 вересня Польський парламент заборонив хутрове виробництво. А Польща — один із найбільших виробників хутра у світі. Тому ця заборона збереже життя більше п’яти мільйонів тварин.

Раніше ми повідомляли про те, що у Європі продовжують закривати хутрові ферми. Натомість в Україні офіційно працюють таких 37. Їхня діяльність повністю закрита, а покарати виробників за порушення майже неможливо.

 

Коментарі