Бізнес

Брендинг стоматологічних клінік: досвід і рекомендації

Як стоматологічній клініці не загубитися серед масових тенденцій, приклади брендингу від агентства Wizart та з чого починається робота над розробкою бренду.

Ви звертали увагу на те, скільки стоматологічних клінік є у Чернівцях? Пошукова онлайн-база list.in знаходить 109. Однак, впевнені, це ще не всі.

Кожна клініка пропонує низку послуг, якісне обслуговування, кваліфікованих лікарів-стоматологів тощо. Логотипом стоматологічного кабінету здебільшого обирають графічне зображення зуба, яке доповнюють фотографіями щасливих на кшталт американських сімей або модельних дівчат, які радіють яблукам та апельсинам.

Як стоматологічній клініці не загубитися серед масових тенденцій і стереотипних уявлень? Про особливості брендингу, сучасні тенденції та виразну комунікацію стоматологічних клінік розповідають власники брендингового агентства Wizart Ігор і Наталя Суворови.

«Бути найкращим у всьому і для всіх неможливо. З усвідомлення цього потрібно починати роботу над розробкою бренду. Кожному власнику бізнесу треба визначити пріоритетні для нього цільові групи клієнтів – ринкові сегменти – і розробити для свого бренду влучне позиціонування (тобто систему відмінностей та переваг, привабливих для клієнтів). На жаль, більшість бізнесменів не може зрозуміти необхідність у цьому. Як правило, власники клінік вважають, що споживачі і так знають, у чому полягає їхня унікальність і неповторність. Адже якщо сам власник це розуміє, то чому тоді інші не можуть це збагнути? Насправді, очима споживачів усе здається досить однотипно. І легко загубитися у блакитному океані логотипів у формі зуба та набридлими комунікаціями про «найкращу якість», – розповідає Ігор Суворов.

«Ми створили брендинг трьом стоматологічним клінікам у Чернівцях. А ще компанії, яка є офіційним представником провідного бренду імплантів, а також всеукраїнському об’єднанню стоматологів-ортопедів і зубних техніків. Під час роботи з кожним із наших клієнтів ми досконало вивчали особливості діяльности, конкурентне середовище, аналізували клієнтську базу, порівнювали, прогнозували, вникали в суть стоматологічної справи, аби сформувати правильну платформу бренду й визначити унікальні риси, які будуть вирізняти компанію від конкурентів», – додає Наталя Суворова.

«Логотип, про який часто запитують нас клієнти, беззаперечно, важливий у справі брендингу. Але це лише частина бренду. Образ клініки складається комплексно. Філософія компанії повинна розкриватися не тільки візуально (у логотипі, шрифтах, кольорах, патернах) і вербально (у гаслах, повідомленнях), але й – обов’язково – на рівні корпоративної культури компанії. Усі працівники – від адміністратора до головного лікаря – повинні розуміти обраний стратегічний курс компанії, знати власне позиціонування, цінності та унікальні переваги», – розповідає Ігор.

Приклади брендингу стоматологічних клінік від агентства Wizart

Стоматологія «Каленчук Клінік»

В оновленій концепції ми передали спрямованість компанії на технологічність і новації, але при цьому зберегли вишуканий, інтелігентний характер і головні переваги «Каленчук Клінік» – досвід і майстерність найталановитіших лікарів міста. Ми також розробили сучасний, стильний, елегантний дизайн, що якнайкраще транслює сутність компанії: «Каленчук Клінік» – бренд бездоганної усмішки.

Клініка «Laodent»

Здавалося б, словосполучення «лагідна стоматологія» досить незвичне. Однак для бренду «Laodent» ми обрали саме таке транслювання філософії стоматологічної клініки, спростувавши стереотипні уявлення про надання такого типу послуг. Концепція «Laodent» полягає у тому, щоб донести до пацієнта думку: «Мінімальна інвазивність (втручання – авт.), максимальна ефективність. Отож це клініка, яка лагідно і з турботою зберігає подароване природою».

Клініка «Orange»

У роботі клініки «Orange» пріоритетний акцент роблять на естетичну стоматологію. Саме це ми й продемонстрували відповідною айдентикою. Фірмовий стиль передає позицію клініки: «Orange» – це сучасна стоматологія, яка дарує кожному свободу бути собою, почуватися впевнено, жити на повну».

Компанія «Implantiss»

Implantiss – ексклюзивний представник провідних європейських брендів: botiss biomaterials (Berlin, Germany) та Global D (Brignais, France). Компанія ретельно відбирає та випробовує матеріали. Також вони є центром навчання оптимізованим технікам стоматологічних реабілітаційних заходів, пов’язаних із тканинною регенерацією та імплантацією штучних зубів. Варіативність, зручність в опануванні, ефективність та безперечна математична точність – головні переваги технологій компанії Implantiss, які ми відобразили в оновлених комунікаціях.

Об’єднання стоматологів-ортопедів і зубних техніків України «UDOU»

Головна мета організації — створення платформи для обміну досвідом і сприяння розвитку ортопедичної галузі в Україні. UDOU є базою новацій у світі цифрової стоматології. Тож у розробці бренду цієї організації ми взяли орієнтир на динамічність, прогресивність й інноваційність.

Отож, способів вирізнятися існує чимало, головне  віднайти ту унікальну особливість, яка зробить ваш бренд оригінальним і впізнаваним. За влучним позиціонуванням і відмінним дизайном звертайтеся до агентства Wizart. Маємо досвід, ділимося знаннями, співпрацюємо з задоволенням!


З радістю відповімо на будь-які запитання: тел.: 099 340 54 10
https://www.wizart.agency/

м. Чернівці, пр. Незалежности, 96, оф. 612

facebook.com/wizart.branding.agency

https://www.instagram.com/wizart.agency/

Рекламна публікація

Коментарі