Новини

Уже в січні сфера обслуговування повинна цілком перейти на українську мову

«У супермаркеті та в інтернет-магазині, у кав’ярні, банку, на АЗС, в аптеці чи бібліотеці, де б ти не був – обслуговування повинне бути українською».

 

Із 16 січня 2021-го вся сфера обслуговування повинна спілкуватися з клієнтами та відвідувачами лише українською мовою. 

Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«З 16 січня 2021 року мова обслуговування споживачів – українська!

Відповідно до статті 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», всі надавачі послуг, незалежно від форми власности, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою.

У супермаркеті та в інтернет-магазині, у кав’ярні, банку, на АЗС, в аптеці чи бібліотеці, де б ти не був – обслуговування повинне бути українською», — написав він на своїй сторінці у фейсбуку.

Однак на інші мови переходити можна, якщо цього попросить сам клієнт.

У разі порушення прав на отримання інформації та послуг українською, уповноважений із захисту державної мови порадив звертатися до нього.

Нагадаємо, наступного року всі претенденти на посади в органах державної влади чи місцевого самоврядування повинні будуть підтвердити своє знання української на іспиті.

А також нещодавно дві українські студії озвучки Postmodern Postproduction і «Так треба продакшн» тепер є офіційними партнерами найбільшого стрімінгового сервісу Netflix. Вони будуть займатися дублюванням, транскрибуванням та контролем якости фірмової продукції Netflix солов’їною.

А в семи точках світу вже запустили аудіогіди українською мовою, ще три — на етапі перекладу та звукозапису.

Коментарі