Новини

Що найчастіше шукають українці? Які сайти найпопулярніші в різних країнах

У Росії найпопулярнішим сайтом є соцмережа Вконтакте, яка на території України заборонена.

Джерело Maps on The Web

Tumblr-акаунт Maps on The Web показав найпопулярніші сайти у світі. Так, в Україні найбільш відвідуваним сайтом визнали «Вікіпедію».

У Сполучених штатах та частині Європи – це інтернет-магазин Amazon. У Росії – соцмережа Вконтакте, Китаї – TMall (онлайн-торгівля), а у скандинавських країнах – Reddit (платформа для спілкування та обговорення актуальних тем).

Нагадаємо, 15 травня 2017 року в Україні заблокували російські вебресурси, зокрема соціальну мережу «ВКонтакте». А у травні цього року заборону на російські соцмережі продовжили.

Maps on The Web укладає карти з відкритих джерел. І для неї використали дані дочірньої компанії Amazon.com — Alexa, яка збирає статистику про відвідуваність інших сайтів. До уваги не брали Facebook, YouTube і пошуковики.

Нагадаємо, цьогоріч Україна посіла перше місце за кількістю світлин у найбільшому фотоконкурсі світу від Вікіпедії – «Вікі любить пам’ятки». Українці завантажили майже 48 тисяч фото. Це рекорд за всі десять років.

А сьогодні останній день, коли можна завантажити світлини на Конкурс наукових фотографій та зображень від Вікіпедії, приурочений Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку.

Коментарі