Новини

В Україні продовжили заборону на російські соцмережі

Указ набув чинности з 14 травня.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про заборону російських соцмереж ВКонтакте, Одноклассники і mail.ru.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших санкцій», — йдеться у документі.

Указ набув чинности з 14 травня.

Раніше продовження заборони на російські соцмережі підтримали 248 депутатів.

«Збройна агресія Російської Федерації проти України триває. Це призвело до загибелі тисяч українських воїнів та цивільних осіб, до порушення територіальної цілісности України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини її суверенної території, численних людських жертв, загроз її національним інтересам, безпеці і суверенітету. Тож залишаються правові підстави, передбачені статтею 3 закону України “Про санкції” для продовження застосування санкцій до припинення збройної агресії Російської Федерації проти України», – йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема інтернет-провайдерам заборонено надавати послуги з доступу до сервісів: Mail.ru (www.mail.ru); соціально-орієнтованих ресурсів «ВКонтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru).

Коментарі