Новини

Великі українські компанії підписали декларацію «Бізнес без бар’єрів». Що вона передбачає

Документ підписали представники Укрпошти, Ощадбанку, Укрзалізниці тощо.

Фото president.gov.ua

Великі українські та міжнародні компанії підписали декларацію «Бізнес без бар’єрів». Це має просприяти змінам з метою створення можливостей та соціального включення для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, батьків з дітьми до шести років, жінок та молоді.

Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Підписання документа ініціювала перша леді України Олена Зеленська. 

«Щодня тисячі українців живуть за бар’єрами: відчувають складнощі в переміщенні, користуванні послугами, роботі та спілкуванні. Щоб виправити цю ситуацію, я запросила до діалогу представників великих компаній, які вже імплементують найкращі безбар’єрні рішення у свої бізнес-процеси. Наша мета – усунути бар’єри в бізнесі», – сказала Олена Зеленська.

У чому допоможе така ініціатива

У повідомленні пресслужби Офісу президента також зазначили, що «Бізнес без бар’єрів» допоможе подолати бар’єри, які виникають при пошуку співробітників та прийомі їх на роботу, а також адаптації працівника на робочому місці. До того ж, це дасть можливість розробляти доступні всім суспільним групам продукти та послуги. Це стосується також людей з інвалідністю, літніх людей, батьків з дітьми до шести років, жінок та молоді.

«Ми підтримуємо ініціативу першої леді з розбудови інклюзивного суспільства й тішимося, що питання безбар’єрності та рівних прав для всіх груп населення в Україні піднімається на найвищому державному рівні», – сказала заступниця генерального директора Укрпошти Лілія Бушіна.

Декларацію підписали представники таких компаній: «Укрпошта», «Ощадбанк», «Укрзалізниця», «Ашан», 1+1 Media, ДТЕК, Socar, work.ua, АТБ, Danone. 

До речі, до ініціативи «Бізнес без бар’єрів» може приєднатися будь-яка компанія за бажанням. Олена Зеленська та компанії домовились до кінця 2020 року визначити здобутки та запланувати дії з розвитку безбар’єрности у бізнесі на наступні роки.

Нагадаємо, у травні перша леді країни ініціювала «Велику розмову про безбар’єрність». Проєкт покликаний показати людям, із якими саме бар’єрами найчастіше зіштовхуються українці.

Також «Шпальта» спілкувалася із забудовниками та з’ясувала, чи отримають штрафи ті, хто нехтує вимогами доступности.

 

Коментарі