Новини

Грошима чи в натуральній формі: Кабмін відновив надання «пакунка малюка»

З наступного року форму отримання «пакунка» будуть обирати батьки. 

Фото «Шпальта»

В Україні затвердили порядок надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яку дають під час народження дитини. А наступного року батьки матимуть право вибору: отримати цю допомогу грошима чи у натуральній формі. 

Таке розпорядження ухвалив Уряд 25 листопада. 

«Наразі батьки, у яких діти народилися до 23 жовтня 2020 року включно та які не отримали «пакунок малюка», отримують грошову компенсацію вартости одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Батьки, у яких діти народилися з 24 жовтня 2020 року, матимуть змогу отримати одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» впродовж 30 днів з дати народження дитини», — йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики.

Також додають, якщо батьки не отримали «пакунок» із незалежних від них обставин, вони отримають грошову компенсацію. Вона буде такою ж, як і вартість «пакунка».

А вже з 1 липня 2021 року батьки зможуть вибирати між «пакунком» та грошовою компенсацією його вартости.

Раніше «Шпальта» писала про те, що 30 вересня Верховна Рада України проголосувала за повернення «пакунків малюка». Замість 5 тисяч гривень у пологовому будинку мами отримуватимуть пакунок з усім необхідним для немовлят на перші місяці. 

Нагадаємо, з 2018 року кожна сім’я, у якій народилася дитина, отримувала спеціальний дитячий набір. Пізніше його доповнили новими речами. Однак згодом пакунок скасували і замінили грошовими виплатами.

 

Коментарі