Новини

Буковинський художник став співавтором найвищого муралу в Європі: де на нього можна подивитися

Висота роботи — 78 метрів, а площа становить 1155 квадратних метрів.

Фото Володимир Пастушак, facebook.com

Художник із Хотина Володимир Пастушак разом із криворізькою майстринею Юлією Мастерс створили найвищий мурал у Європі. Про це повідомили його автори у фейсбуку.

Живописний твір назвали «Материнство». Він з’явився на стіні 25-поверхівки у Києві біля станції метро Харківська. Так, це найвища робота в Європі: має висоту 78 метрів, а загальна її площа — 1155 квадратних метрів.

«Ми подолали новий бар’єр — 25 поверхів! Команда «PastART studio» завершила створення найвищого живописного муралу в Європі «Материнство», який уособлює стійкі сімейні цінності. Це справжній витвір мистецтва!» — написав Володимир Пастушак.

Він також додав, що на виконання проєкту знадобилося 343 літри лаку та фарби. 

А Юлія Мастерс зазначила, що доводилося також працювати у складних природних умовах:

«14.11.2020 разом із Володимиром ми завершили процес створення неймовірно гарного муралу «Материнство», що став для нас викликом, справжньою перевіркою на мужність та стійкість! Працюючи пліч-о-пліч у складних погодних умовах, ми все ж таки змогли створити неймовірно ніжний та реалістичний живопис висотою 25 поверхів!»

Фото Володимир Пастушак, facebook.com

Фото Володимир Пастушак, facebook.com

Нагадаємо, у Хотині торік відкрили перший ЗD-мурал із гетьманом Сагайдачним. Його створив Володимир Пастушак. На стіні будівлі зображений гетьман України Петро Конашевич-Сагайдачний, який випливає на козацькій чайці під Хотинською фортецею, здіймаючи хвилі на сивому Дністрі.

Коментарі